HADİ BUGÜN DE HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRALIM

Gözlüğünüzün vidası çok çabuk çıkıyorsa vidayı takmadan önce, vidanın gireceği deliğe renksiz oje damlatıp vidayı öyle takın.

Halıdaki sigara yanıklarından, yanık yerler üzerinde zımpara kağıdı ile dairesel hareketler yaparak kurtulabilirsiniz.

Mobilyalarınızın yerini değiştirdiğinizde halınızın üzerinde kalan izlerden kurtulabilirsiniz.izlerin üzerine buz kuyun ve erimesini bekleyin.Daha sonra üzerinde elektirik süpürgesi gezdirin.izlerden eser kalmayacak.

Fermuarlı giysilerinizi çamaşır makinasına koymadan önce fermuarlarını kapatın.Böylece fermuarların bozulmasını önleceyeceksiniz.

Yeni yıkanmış halınızın üzerine mobilyaları koymadan önce ayaklarının altına biraz alüminyum folyo koyun.Böylece izlerin çıkmasına engel olacaksınız.

Üst üste koyduğunuz bardaklar yapışıp çıkmıyorsa bir leğenin içine koyun. Üstteki bardağın içine buz koyup leğenin içerisine yavaş yavaş sıcak su koyun. Bardakların kolayca çıktığını göreceksiniz.

Satın aldığınız plastik ve cam eşyaların üzerindeki etiketlerden kurtulmak için etiketin üzerine yemeklik margarin sürün ve 15 dakika bekletin.Bir bez ile ovalayıp yıkayın.

Zor açılıp kapanan çekmecelere sabun sürün.

Radyatörlerinizin arkasına alüminyum folyo yapıştırırsanız, sıcaklığın duvara değil odaya yansımasını sağlamış olursunuz.

Ütü yapmayı olaylaştırmak ve süreyi kısaltmak için (tasarruf)ütü masasının örtüsünün altına alüminyum folya koyun.Sıcağı geri yansıtacağından ütü yapmak daha kolay olacak.

Buz kalıplarını su ile doldurmadan önce bölmelere portakal,limon, nar taneleri, nane yaprağı veya dilediğiniz meyve parçalarını yerleştirirseniz dekoratif buzlar elde etmiş olursunuz, bu incelik konuklarınızın hoşuna gidecektir.

Ayaklarınız çok şiştiyse saatlerce sıcak suda bekletmek yerine kolonya ile ovun.

Ayaklarınız çok hassas ise, sıcak havalarda şikayetler artıyorsa, her sabah bir kaç damla zeytin yağı ile ovalayın.

Dirsek ve topuklarınızın sertleşmesini istemiyorsanız, bir dilim limon ile ovun. Böylece yumuşacık olacaklar.

Yeni bir tava satın aldığınızda ilk önce içinde bir miktar sirke kaynatın. Bu işlem ileride kızartmalarınızın tavaya yapışmasını önleyecek.

Yiyecek satın alırken mutlaka etiketlerini okuyun.Kilo verme savaşında mağlup olmak istemiyorsanız kalorilere ve yağa karşı tetikte olun.

Cevizle dost olun. İçindeki yağ beyin hücreleri için çok yararlıdır. Kan şekerini de düşürdüğü için uzmanlar tarafından tavsiye ediliyor.

Duvarınıza çivi çakarken işaretlediğiniz yerin üzerine çapraz bant yapıştırıp çiviyi öyle çakın. Böylece duvarın alçısını çatlatmamış olacaksınız.

Bir büyük soğanı rendeleyin ve orta boy bir bal kavanozuna koyup iyice karıştırın. 48saat bekletin, şurup haline geldiğinde öksürüğe ve soğuk algınlığına karşı sabah akşam bir çorba kaşığı için. Soğanın içerdiği yağlar öksürüğü durduracaktır.

Daha önce kullandığınız kızartma yağının hala kullanılır durumda olup olmadığını anlamak için yağ kızgın durumda iken bir dilim ekmek atın. Ekmekte kara lekeler oluşmuyorsa kullanabilirsiniz.

DEVAMI GELECEK....

posted under |
Sonraki Kayıt Önceki Kayıt Ana Sayfa

Hakkımda

Fotoğrafım
1968 Çanakkale doğumluyum.Halen Ankara'da yaşıyorum ama en büyük özlemim İzmir'e yerleşmek.Orda renk renk sardunyalar ve salıncakla tatlandırılmış kocaman balkonu olan bir evin beni beklediğine inanıyorum.Derin yaralar aldığım kazalarım oldu. Ama hayata dört elle sarılabilme yeteneğim sayesinde atlattım. Gülebiliyorum hala, birileri benimle gülebiliyor,acıkıyorum, susuyorum, uykum geliyor, özlüyorum, sessizce, umutla ve gülümseyerek daha iyi günlerin gelmesini bekliyorum, sevme yeteneğimi kaybetmedim henüz ve kaybetmeye de hiç niyetim yok, inanıyorum önce kendime sonra kendine inanan herkese. Bunlar az şey mi? Bence herşey, sizce de öyle değil mi?

İSTERİM HERŞEY GÖNLÜMÜZCE OLSUN, YA DA OLAN HERŞEYİ GÖNLÜMÜZ KABUL ETSİN.ÖNEM VERDİĞİMİZ HERKES UZANABİLECEĞİMİZ KADAR YAKINIMIZDA OLSUN, BU KADAR YAKINLIK İSTEMİYORLARSA BİZİMLE, UNUTABİLECEĞİMİZ KADAR UZAĞIMIZDA OLSUN. İSTERİM Kİ HAYATIMIZA GİREN HER ŞEY MİDEMİZE GİREN BİR KURU LOKMA KADAR DEĞERLİ OLSUN...

Bu Blogda Ara

Followers


Recent Comments