HAYATIMIZI KOLAYLAŞTIRMAYA DEVAM....
Cevizlerin kabuklarını kolayca açabilmek için onları bir gece tuzlu suda bekletin.Böylece içleri de dağılmayacaktır.
Unların böceklenmemesi için, un kavanozunun içerisine bir adet defne yaprağı koyun.
Yumurtaların kaynarken çatlamaması için, kaynatma suyuna bir çorba sirke koyun.
Büyük miktarda patatesiniz var ise torbanın içerisine bir adet elma koyun. 8 hafta boyunca filizlenmesini ve büzülmesini önlersiniz.
Kabarık bir omlet yapmak istiyorsanız, bir çorba kaşığı suyun içerisine bir çay kaşığı mısır unu karıştırın. Hazırladığınız karışımı yumurtaya ilave edin.Böylece kabarık bir omlet yapmış olacaksınız.
Sarımsağı doğrarken bıçağa yapışmasını istemiyorsanız, kesme tahtasına biraz tuz serpiştirin.
Pasta yaparken katı yağ kullanmanız gerekiyorsa yağı rendenin kalın tarafıyla rendelemeyi deneyin.Küçük parçalar haline gelen katı margarin daha kolay işlenir.
Sarımsaklarınızın her zaman elinizin altında hazır bulunmasını istiyorsanız kabuklarını soyduktan sonra bir kavanoza doldurup üzerine zeytinyağı koyarak muhafaza edebilirsiniz. Ayrıca bu yağ yemeklerinize, salatalarınıza ayrı bir lezzet katacaktır.
Peyniri kolay rendelemek için 15 dakika buzlukta bekletin.
Bisküvileriniz yumuşamışsa onları birkaç dakika fırınlayın.
Bakır eşyalarınızın parlamasını istiyorsanız, onları sirke ya da limon ve tuz ile ovun.
Ahşap eşyalarınızı temizlemek için sirke ve zeytinyağı (birkaç damla) karışımı hazırlayın. Eşyalarınız hem temizlenecek hem de parlayacak.
Çekmecelerinizin içini boşaltmadan temizlemek istiyorsanız, elektrik süpürgesinin ucuna ince çorap geçirin.
DEVAMI GELECEK...